2012 m. sausio 3 d., antradienis

Sergam savais būdais...

Kažin kodėl taip yra, kad kai tik imu ir pasiryžtu parašyti ką nors į blog'ą, būtinai suserga viena iš mano dukryčių? Gal čia mane taip tikrina kažkas iš viršaus? Kaip mano mama vis klausia: 'Tai savais būdais gydai?' Na, savais savais... O kokiais dar galiu gydyti, jei tvirtai tikiu, kad 'savi' būdai yra saugiausi ir efektyviausi? Taigi ir vėl nuo šio ryto 4 val praktikuoju 'savus' gydymo būdus pasitelkusi homeopatiją. (Tad nepykit jei su klaidom parašysiu, nes kaip ten bebūtų kiekviena vaiko liga nualina tiek fiziškai, tiek psichologiškai.)

Ir vis tik kaip gerai nuolat prie savęs turėti pirmosios pagalbos homeopatinių preparatų dežutę (homeopathic first aid kit). Nesu tikra ar tokią galima įsigyti Lietuvoje, bet jei galit, labai rekomenduoju. Aš su savąja nesiskiriu ir artimiesiems tokią įtaisiau. Dubline ją galima įsigyti Nelsons homeopatinėje vaistinėje, o Didžiojoje Britanijoje - Helios. Tai dėžutė su 36 buteliukais (būna ir mažesnių - 18 buteliukų rinkinių ir net specialioms situacijoms skirtų, pvz. nėštumui ir gimdymui) 30C potencijos homeopatinių vaistukų, skirtų įvairioms kasdieninio gyvenimo situacijoms, nuo persivalgymo iki peršalimo ar nudegimų. 30C potencija yra universaliausia homeopatijoje, nes veikia tiek fizinį kūną, tiek emocinį, psichologinį lygį. Taigi ji dažniausiai naudojama pirmajai pagalbai.

Kalbant apie pirmąją pagalbą, tai nereiškia, kad vat čia esamoj situacijoj pagelbėjom sergančiajam ir toliau jį perduodam į profesionalų rankas. Jei pakanka žinių ir pasitikėjimo savimi, su 30C potencija galima išgydyti daugumą trumpalaikių (ne chroniškų) negalavimų. Į pagalbą čia ateina ir knygelė, kurią paprastai gaunate su vaistukų rinkiniu. Joje trumpi vaistukų aprašymai ir dažniausiai pasitaikančios situacijos su rekomendacijom. Nors, tiesą pasakius, visiškai neturint žinių gan sudėtinga atrasti tinkamą homeopatinį preparatą. Visgi homeopatija neskiriama pagal ligos diagnozę, o parenkama pagal individualius ligonio simptomus. Taigi ir preparatų tai pačiai problemai išspręsti gali būti daug. Čia ir yra didžiausias sunkumas su homeopatija - atrasti tą labiausiai ligą atitinkantį preparatą, similium, vadinamą. Jo neatradus, rezultatas nebus džiuginantis. Ir nors homeopatiniai vaistukai nepadarys žalos, bet netinkamai parinkti jie neduos ir naudos. Kaip rašiau ankstesniame įraše, jei vaistuko energija neatitiks ligos energijos, nebus ir gijimo. Dažnai tokiais atvejais sakoma, kad homeopatija neveikia. Bet homeopatija negali neveikti. Ji veikia visada! Tik gali būti, kad homeopatas suklydo.

Tai vat ir kankinuosi kiekvieną kartą bandydama atrasti tą similium. Ir kažkodėl analizuojant užrašytus atvejus tai daug lengviau, nei susidūrus su realia situacija, ypač kai tai liečia vaikus. Juk nepaklausi 10 mėnesių leliuko kodėl jis klykia atsikėlęs vidury nakties. Aha, temperatūros turi. Vadinasi, vienas simptomas jau užrašytas. Bet turbūt ne tik dėl to verkia. A, ausytę dengia delniuku. Matyt, skauda. Įtariu ausytės uždegimą. Bandau liesti, nustumia mano ranką. Dar vienas simptomas - skauda ausytę. Bandau atsukti ką veikėm vakar, kad taip nutiko. Buvom pasivaikščioti. Pūtė labai smarkus vėjas ir nors apsirengėm šiltai sušalom. Vat, jau ir ligos priežastį galiu užsirašyti - perpūtė vėjas. Ir taip po truputį žingsniuoju. Pirma mintis ateina į galvą - Aconite. Jau rašiau apie šį preparatą. Jis visada pirmas mano sąrašuose, kai žinau, kad ligos priežastis yra peršalimas, kai liga užklumpa staigiai ir netikėtai, su karščiavimu ir skausmu. Tada dar pasitikrinu: jei ligonis gulėdamas rausvas, o atsisėdęs pabąla. Vat ir pataikiau! Duodu Aconite (jei būtų labai raudonas ir išsiplėtusias vyzdžiais, duočiau Belladonna). Šiąnakt irgi mums jo prireikė. Kelių dozių. Numušė temperatūrą, nuramino mažąją. Ryte vyras klausė, ką aš jai daviau, kad taip greitai atvėso ir užmigo ;)  Beje, jei vaikas užmiega gavęs vaistukų dozę, tai laaabai geras ženklas, kad pataikėm. Dar kelios dozės Aconite šiandieną ir vėl stebėjimas ir bandymas interpretuoti mažosios elgesį, o iš jo spręsti apie ligos simptomus ir tolimesnį gydymą. Sakiau, nelengva! Bet juk tam ir mokomės...

Komentarų nėra: