2013 m. rugsėjo 9 d., pirmadienis

Hm... Kas yra homeopatija?

samuelhaneman HomeopathySusidūriau su įdomia problema. Jau kelis metus kalbu apie homeopatiją ir kažkodėl įsivaizdavau, kad dauguma žmonių suranta apie ką aš kalbu. Bet pastaruoju metu vis labiau įsitikinu, kad iš tiesų daugumai visai neaišku kas ta homeopatija yra. Žinojau, jog daugelis turi klaidingą nuomonę, jog homeopatija tai žolelės ir visad pataisydavau juos. Bet pasirodo net ir to nepakanka. Taigi po intensyvaus mokslų savaitgalio, kur mokėmės pristatyti save kaip homeopatus, nusprendžiau, kad niekur nedingsiu - turiu parašyti trumpai ir konkrečiai kas yra ta homeopatija.

Taigi mano trumpas apibrėžimas:

HOMEOPATIJA tai išsami alternatyviosios medicinos sistema, minėta dar Hipokrato, o rimtai aprašyta prieš maždaug 200 metų vokiečių gydytojo Samuelio Hahnemanno. Homeopatija siūlo individualizuotą gydymą natūraliais preparatais, pagamintais iš augalų, gyvūnų ar mineralų. Homeopatiniai preparatai stimuliuoja imunitetą ir skatina organizmo vidines gydomąsias galias. Jie yra gaminami Homeopatinėse vaistinėse pagal griežtą protokolą ir gali būti naudojami pirmajai pagalbai, gydant kasdieninius nusiskundimus (pvz., slogą ar kosulį), chroniškas ligas (pvz., egzemą) ar tiesiog geros sveikatos palaikymui. Taigi, homeopatija siūlo natūralią sveikatą, be jokios chemijos ir šalutinio poveikio. Todel ji tinkama visiems - nuo kūdikių iki senelių - netgi tiems, kurie nuolat vartoja vaistus, nes homeopatija nereaguoja su cheminiais preparatais.

Įdomu tai, kad nepaisant skepticizmo, homeopatija, anot Pasaulio Sveikatos Organizacijos, yra 2-oji labiausiai naudojama medicinos sistema pasaulyje (po žolinės medicinos; o mūsų įprastinė medicina yra tik 4-a). Ja pasitiki daugiau nei 500 milijonų pasaulio žmonių. O aš iš patirties galiu pasakyti, jog tie kas pabando, vis dažniau ją naudoja, nes nebenori sugrįžti prie chemijos :)

Na, kad jau viską išsiaiškinom, tai jeigu nuspręsite išbandyti homeopatiją, būtinai susisiekite su manimi. Šiuo metu ieškau pacientų Dubline. Visas mano darbas bus prižiūrimas registruoto homeopato. Tad tikrai nenugydysiu ;)

Sėkmės skaitant, skleidžiant ir išbandant homeopatiją!

4 komentarai:

nezinia rašė...

Sveiki,
Gal galit aprasyti belladonna konstitucini tipa? Aciu

HomeopatijaSuRaimonda rašė...

Laba,

Belladonna nera populiarus vaistukas gydyti konstituciskai. Paprastai jis israsomas umiais atvejais (pakilus temperaturai, skaudant ausytems, galvai ir pan.). Belladona veikia nervu centrus, uztat sukelia labai staigias ir ryskias reakcijas - deginanti karsti, raudoni, sausuma, neuralginius, astrius, ir pulsuojancius skausmus. Gali pasireiksti spazmai, traukuliai, jautrumas sviesai, ar haliucinacijos. Simptomai paprastai ryskiau pasireiskia desineje puseje. Pacientas gali buti viskam labai jautrus, susidirgines, neramus, garsus, gali pykti, juoktis, dainuoti, buti apniktas baimiu ir isitraukes i savo pasauli.

Taigi labai sunku isivaizduoti toki konstitucini tipa, nebent tai psichiatrines pacientas. Siaip tokie simptomai dazniau pasireiskia sergant umiom ligom ir smarkiai karsciuojant, bet ir tai nereiskia, kad visi simptomai pasireiks viename zmoguje.

HomeopatijaSuRaimonda rašė...

Na, po šio savaitgalio mokslų turiu pasitaisyti. Pasirodo Belladonna ne taip jau retai naudojama konstituciškai. Pagrindiniai konstitucinio tipo simptomai:

Stiprus pyktis, įsiutis, smurtas.
Kalbumas (garsiai),nuolatinis juokas, dainavimas.
Noras kandžiotis, spjaudytis, plėšti, pešti.
Nepanakantumas triukšmui, šviesai.
Noras pabėgti, pasislėpti, trankyti galvą (ypač susinervinus).
Karštis galvoje, šaltos rankos ir pėdos.
Simptomai užeina ir praeina staigiai.Intensyvios reakcijos.
Troškulys, noras citrinų ar limonado.
Paaštrėję pojūčiai - uoslė, skonis, lietimas.

Taigi, tai labai intensyvus tipas. Gali būti tinkamas vaistas 'sutrikusiems' vaikams.

Nezinia rašė...

Aciu.