2015 m. liepos 13 d., pirmadienis

Apie rūpinimąsi savimi...

Daug kam jau nebe naujiena, bet pranešu ir čia, kad po 4-erių metų studijų įgyjau homeopatės kvalifikaciją. Taigi tai, kas prasidėjo, kaip asmeninis interesas ir siekis padėti sau ir savo šeimai, galiausiai išsivystė į profesionalią praktiką, kurioje susiduriu su įvairiausiais klientais ir įvairiapusėm problemom. Džiaugiuosi galėdama pasidalinti homeopatijos dovana su kitais. Ir nors mano darbas tikrai nėra be iššūkių, džiaugiuosi kaskart galėdama juos priimti ir išspręsti. Nuostabu dirbti mylimą ir prasmingą darbą, kuriame reikia nuolat mokytis :)

Bet ne tik šiuo pasiekimu reikšmingi šitie metai. Ketveri metai su homeopatija išmokė daug daugiau nei gydyti kitus. Jie padėjo man sugrįžti į save ir išmokė rūpintis savimi. Kai rūpiniesi kitais, labai svarbu nepamiršti savęs. O kai dirbi su energija, tai pasidaro dar svarbiau. Norint 'neperdegti', tas rūpestis turi būti nuolatinis. Besirūpindama savimi turiu tapti pavyzdžiu žmonėms, su kuriais dirbu. Parodyti jiems, kad ne vaistukuose slypi gydomoji galia, o mumyse pačiuose. Vaistukai ją tik paskatina tikslingai dirbti. Bet mūsų gyvenimo būdas suteikia jai galią arba ją slopina. Tik prisiėmę atsakomybę už savo sveikatą ir priimdami sveikus, mūsų fizinę, psichologinę ir energetinę būklę palaikančius sprendimus, galim tikėtis visapusės sveikatos.

Homeopatija apibrėžia sveikatą kaip laisvę - laisvę nuo fizinio ir psichologinio skausmo ar suvaržymo, bei dvasinę laisvę, kuri leidžia mums patirti džiaugsmą, tobulėti ir pasiekti savirealizaciją. Šioj kelionėj į laisvę homeopatija gali padėti atlaisvindama įvairius blokus, kurie neleidžia gyvybinei energijai pratekėti. Tačiau ji taip pat pripažįsta, kad dažno žmogaus gyvenime yra taip vadinamos ligą palaikančios priežastys (angl. maintaining causes), kurios trukdo vaistukams efektyviai veikti nuolat statydamos vis naujus blokus. Mūsų moderniam gyvenime tų priežasčių gali būti labai daug - nesubalansuota mityba, nesaugios/nehigieniškos gyvenimo sąlygos, nesaugūs santykiai, pernelyg sėslus gyvenimas, radiacija, cheminiai vaistai ir pan. Su kai kuriom iš jų homeopatija gali kovoti, jei tik jos yra atskleidžiamos konsultacijos metu, kitas reikia pašalinti ne homeopatinėm priemonėm.

Galvodami apie ligas palaikančių priežasčių pašalinimą bei rūpestį savimi turime prisiminti šias pagrindines gyvenimo sferas:

1. Dieta
2. Sportas/judesys
3. Asmeniniai santykiai ir atleidimas
4. Pozityvus požiūris
5. Ramybė/laikas sau
6. Atsipalaidavimas
7. Hobis
8. Darbas

Nelengva jas visas išlaikyti balanse. Man asmeniškai sunkiausia atrasti laiko sau, atsipalaidavimui ir hobiams. Kasdien turiu sau priminti, kad tai svarbi rūpinimosi savimi dalis. Taip pat vis dar mokausi neįsileisti į savo gyvenimą ir atsisakyti negatyvių žmonių. Ne visada ir sportui randu laiko, nors puikiai žinau, kad jis man padeda išlaisvinti negatyvią energiją ir suteikia švarios energijos antplūdį. Taigi darbas su savimi yra nuolatinis, bet kaip ir bet kuriame darbe, galiausiai tai tampa įpročiu ir natūraliu būviu. O su tuo ateina ir sveikata, ramybė bei gyvenimo džiaugsmas. Šiandien aš būtent taip ir jaučiuosi ir siunčiu šią pozityvią energiją visiems skaitantiems mano žodžius. Tikėkite savo vidine galia ir nuolat ją puoselėkite. Tai irgi yra homeopatija!

Komentarų nėra: