2012 m. gruodžio 31 d., pirmadienis

Su Šventėm!

Tegul senuosiuos lieka klaidos, abejonės,
Neišsipildę norai, dužusios svajonės.
O į Naujus pasiimkite jūs viltį ir tikėjimą,
Sielos ramybę ir širdies švytėjimą...

Su praėjusiom Šv. Kalėdom ir su Naujaisiais 2013-aisiais Metais, brangieji!
Tegul jie būna homeopatiški jums ir jūsų artimiesiems ;)

O jei Naujųjų vakarą pasiseks šiek tiek per daug pašvęsti ir ryte aplankys nemalonūs simptomai, pasikvieskit į pagalbą Nux Vomica. Airiai nedaug težino apie homeopatiją, bet šį vaistuką žino visi pub'ų lankytojai. Keli žirniukai ir pasaulis taps šviesesnis :)

Visada jūsų, R




6 komentarai:

Gita rašė...

Su nesibaigianciom ziemos ligom t.y sukilusiom anginom, skarletina, "braskiniu liezuvio" virusu ir t.t butu idomu suzinot tavo Raimondele nuomone kaip apsaugot mazaja nuo pastaruju virusu ir sustiprint jos imuniteta ir tuo paciu suzadint apetita.... Kazka esu girdejus apie bufo d6 labai padeda gerkles ligoms, bet labai noreciau paskaityt apie tai placiau tavo pamastymuose..
Tikiuos po truputi ir pas jus pavasareja! Su praejusiom pavasario sventem!

HomeopatijaSuRaimonda rašė...

Su praėjusiom šventėm :)
Iš homeopatijos pusės tėra vienintelis būdas stiprinti imunitetą, tai suteikti pacientui taip vadinamą konstitucinį gydymą. Tai reiškia, kad vaistukais gydoma ne kažkokia konkreti ūminė liga, o parenkamas vaistukas atitinkantis paciento visuminę sveikatos būklę, bei asmenybės fizinį ir psichologinį tipą (konstituciją). Tokiu būdu organizmas tarsi išvalomas nuo polinkių įvairioms ligoms ir tampa atsparesnis. Tai gali būti gan ilgas procesas (bent keletą mėnesių), priklausomai nuo esamos sveikatos būklės.
O šiaip tai net gydant ūmias ligas homeopatiniais vaistukais organizmui suiteikiama paspirtis pačiam tas problemas išspręsti, kas reiškia, kad jis stiprinamas ir pats išmoksta būti atsparesnis.
Kas dėl konkrečių ligų, reiktų vaistukus rinkti individualiai. Iš to ką parašei, panašu, kad Belladonna būtų labai padėjusi, nes tai vienas pagrindinių vaistukų nuo anginos, skarlatinos ir kitų 'raudonų' infekcijų. Aš savo panoms esu net profilaktiškai sudavusi, kai mokykla pranešė, kad skarlatina siaučia.
Dėl Bufo D6 nedaug žinau, bet, vien tai kad jo labai maža potencija, sako, kad jis daugiau organų pastiprinimui nei konkrečiam gydymui turėtų tikti. Be to, kaip sakiau, homeopatinis vaistas turi būti individualiai parenkamas, kad atitiktų visus paciento simptomus. Matai, vieno žmogučio angina gali skirtis nuo kito ir jiems reiks skirtingo gydymo. Aš tokius vaistukus paprastai duodu šalia pagrindinio homeopatinio.
O kaip stiprinti imunitetą be homeopatijos yra labai daug būdų. Aš dabar panelėms bičių duonelę pastoviai duodu. Dar probiotikų ir multivitaminų. Be to, šviežiai spaustom sultim girdau ir prižiūriu, kad tinkami maitintųsi - kuo mažiau perdirbto maisto ir saldumynų.
Tikiuosi, atsakiau į tavo klausimus. Nesirkit :)

Unknown rašė...

Labai informatyvus Jūsų puslapis, Raimonda. Sakykyte, o minėtasis Nux Vomica tiktų nėščiosioms nuo pykinimo? Jei ne, gal ką nors parekomenduotume?

HomeopatijaSuRaimonda rašė...

Aciu :)

Nux Vomica tinka, jeigu ji atitinka jusu simptomus. Kaip visada, su homeopatija siekiam surasti individualu vaistuka konkreciam zmogui ar atvejui.

Nux Vomica labiausiai tinka, kai pykinimas yra gan stiprus, labiausiai pasireiskia ryte, su daug seiliu ar rugsties, maisto atpylinejimu, skrandzio skausmais.

Jei pykinimas daugiau susijes su judesiu (vos pakilus is lovos, vaziuojant transportu ar ziurint i judancius daiktus), tada labiau tiks Cocculus. Prie pykinimo gali buti ir galvos svaigimas, noras prigulti.

Jeigu pykinimas periodiskas su tustumos jausmu skrandyje, jei jis labiau pasireiskia gulint ant sono ar nuo kvapu, jei maistas neturi skonio ir nenumalsina pykinimo, bandykite Sepia.

Colchicum, kai siaubinga pykinima sukelia maisto vaizdas ir kvapas(ypac kiausiniu, zuvies). Net uzkandus trokstamo maisto, gali smarkiai supykinti ir vimdyti.

Jei baisiai pykina ir vimdo visa diena, ne tik ryte, o po vemimo nepalengveja, bet liezuvis islieka svarus, rausvas, tada tiks Ipecac.

Cia ko gero pagrindiniai. Geriausia rinktis 30C potencijos ir gerti po doze 3 kartus i diena. Jei sunku atsirinkti, kas labiausiai tinka, galit i 0.5 stiklines vandens sumaisyti kelis vaistukus ir imti po arbatini sauksteli to vandenuko 3 kartus i diena (pries tai gerai pamaisyti). Jei labai blogai, tai galima ir dazniau.

Unknown rašė...

Laba diena ar galima užsisakyti lašiukų nuo anginos internetu

Unknown rašė...

Laba diena ar galima užsisakyti lašiukų nuo anginos internetu